(React) ری اکت ، یک کتابخانه متن باز جاوا اسکریپت برای ساخت رابط های کاربری و اجزای صفحات وب است. ری اکت در دو نسخه جی اس (React.js)و ری اکت نیتیو(React Native) ارائه شده است.
ری اکت جی اس برای دسکتاپ و ری اکت نیتیو برای طراحی برنامه های موبایل می باشد. از دیگر کتابخانه های مشابه می توان به انگولار و ویو اشاره کرد. این کتابخانه های جاوااسکریپت با هدف ساختن صفحات وب در صفحه مرورگر مقصد به جای ساخته شدن صفحات در سمت سرور تولید شده اند.
به این مفهوم که پس از ارتباط اولیه کلاینت با سرور، ابتدا این کتابخانه ها برروی کلاینت بارگزاری می شوند و سپس از طریق ارتباط با API محتوای متغیر درون صفحه به صورت جداگانه بارگیری شده و صفحه وب در سمت مقصد سرهم میشود.
درست شدن صفحات وب در سمت مقصد با این روش این امکان را فراهم میکند که بتوان برنامه هایی با سرعت بالا و پرقدرت برای صفحات نوشت که در گذشته امکان پذیر نبود.
این کتابخانه توسط فیس بوک و جامعه ای از توسعه دهندگان و شرکت ها بصورت انفرادی توسعه و نگهداری میشوند.
بر اساس آنالیز های جاوااسکریپت سرویس لیبسکور، ری اکت درحال حاضر در سایت های نت فلیکس، ایمجر، بلیچر رپورت، فیدلی، ایر بی ان بی و غیره مورد استفاده قرار میگیرد.
به دلیل بهینه بودن ری اکت برای دریافت اطلاعاتی که با سرعت تغییر میکنند، میتوان از آن برای توسعه برنامه تک صفحه ای (SPA) یا برنامه های موبایل استفاده کرد. هرچند دریافت اطلاعات، ابتدایی ترین بخش در یک صفحه ی وب است و برنامه های پیچیده ری اکت معمولا به کتابخانه های اضافه ای برای مدیریت وضعیت(State Management)،مسیریابی(URL mapping) و اتصال به رابط برنامه نویسی کاربردی(API) نیاز دارد.
تاریخچه
ری اکت توسط جردن واک، یک مهندس نرم افزار در فیس بوک ، ساخته شده است. او از XHP که یک چارچوب فریم ورک HTML برای PHP است، تاثیر گرفته است.
اولین نسخه ای که او در سال 2011 توسعه داد در بخش اخبار فیس بوک و بعدها در سال 2012 در سرویس اینستاگرام مورد استفاده قرار گرفت. در سال 2013 در جریان کنفرانس آمریکا این کتابخانه اعلام شد.
React Native،که امکان توسعه برنامه های مبتنی بر IOS, Android , UWP , را با React فراهم میکند، در فوریه 2015 در فیس بوک معرفی شد و در مارس 2015 بصورت رایگان عرضه شد.
در 18 آوریل 2017 فیسبوک اعلام کرد React Fiber ،یک الگوریتم اصلی جدید React library برای ایجاد رابط کاربری است. React Fiber پایه و اساس هرگونه پیشرفت های آینده و ویژگی های چارچوب React خواهد بود.
نحوه به کارگیری React در رعایت اصول مهندسی نرم افزار
کتابخانه React ، با تمرکز بر ساخت رابط های کاربری پویا و کارآمد، اصول مهندسی نرم افزار را در سطوح مختلفی از توسعه برنامه های وب و موبایل به کار میگیرد. این کتابخانه توسعه دهندگان را در ایجاد برنامه هایی که به طور موثر با داده های درحال تغییر سروکار دارند، یاری میدهند و با استفاده از مفاهیمی مثل DOM مجازی، بهینه سازی عملکرد و کاهش زمان بارگذاری صفحه را ممکن میسازد.
React با ارائه راهنما های نوآورانه در زمینه مدیریت وضعیت، جریان داده ای یک سویه ، استفاده از DOM l مجازی و ساده سازی توسعه با JSX ، اصول مهندسی نرم افزار را در توسعه برنامه های وب و موبایل بکار میگیرد. این ویژگی ها ، React را به ابزاری قدرتمند برای ساخت رابط های کاربری پویا و کارآمد تبدیل کرده اند.
ویژگی های کلی React
-مبتنی بر مفهوم کامپوزیت: React بر پایه مفهوم Component ساخته شده تا به راحتی و با سرعت بیشتری رابط کاربری خود را طراحی کند.
-مبتنی بر جاوا اسکریپت: React در جاوا اسکریپت نوشته شده تا نیازی به یادگیری زبان برنامه نویسی دیگری نداشته باشید.
-Virtual DOM : ری اکت از مفهوم Virtual DOM بهره میبرد؛به کمک Virtual DOM ، سریع تر و بهینه تر رابط کاربری خود را بروزرسانی خواهید کرد.
تکنیک ها و قابلیت های مهم React
-JSX :با استفاده از JSX ،میتوانید کد HTML را درون کد جاوا اسکریپت بنویسید تا پروسه طراحی بیشتری رابط کاربری تسهیل شود.
-One-way Data Binding :ری اکت از One-way Data Binding استفاده میکند؛ به این معنی که هرگونه تغییر در مقدار یک متغیر تنها در یک جهت (از بالا یه پایین)اعمال میشود.
-flux : Flux یک معماری برای توسعه برنامه های React بوده که از مفهوم Unidirectional Date Flow پیروی میکند. با این مفهوم ، داده ها در یک جهت واحد جابجا میشوند، به طوری که هیچ داده ای به طور مستقیم به جایی خارج از ساختار منتقل نمیشود. در این مدل، داده ها در Storeها نگهداری و تغییرات فقط از طریق Actionها به Stpreها اعمال خواهدشد.
بدون دیدگاه