Power shell به‌عنوان یک ابزار کلیدی، همه آن چیزی است که دنبال آن هستید. درواقع پاورشل یک ابزار منبع‌باز و رابط خط فرمان قدرتمند است که یک محیط کامل اسکریپت‌نویسی را ارائه می‌دهد. به بیان ساده، PowerShell به کاربران امکان می‌دهد تا وظایف سیستمی را به‌طور‌خودکار انجام دهند و به اطلاعات مهم به‌سرعت دسترسی پیدا کنند.

Power shell چیست؟

در پاسخ به سوال «power shell چیست» باید گفت که PowerShell یک رابط خط فرمان (CLI) و زبان اسکریپت‌نویسی قدرتمند از مایکروسافت است که برای مدیریت خودکار وظایف و تنظیمات سیستم عامل ویندوز طراحی شده است. این ابزار، که اغلب به‌عنوان جایگزینی پیشرفته‌تر برای CMD یا همان Command Prompt تلقی می‌شود، امکانات گسترده‌ای برای مدیریت سیستم، توسعه اسکریپت‌ها و اتوماسیون فراهم می‌کند.

پاورشل بر اساس تکنولوژی Net . شرکت مایکروسافت طراحی شده است؛ این ابزار دومنظوره به‌صورت Shell منبع‌باز با استفاده از رابط خط فرمان سیستم‌عامل برای کنترل کامپیوتر و به‌صورت زبان برنامه نویسی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

این نکته را در نظر داشته باشید که برای مدیریت سرورهای اختصاصی از راه دور می‌توانید از طریق خط فرمان پاورشل اقدام کنید؛ باتوجه‌به قیمت سرور اختصاصی و تجهیزات زیرساخت این سرورها، پیشنهاد می‌کنیم از این ابزار حرفه‌ای برای مدیریت بهتر و تامین امنیت سرور بهره ببرید.

تاریخچه پاورشل

Power shell ،که ابتدا تحت نام Monad  شناخته می شد،توسط مایکروسافت توسعه یافت.خالق اصلی آن جفری اسنوور است که در مایکروسافت به عنوان یک مهندس ارشد کار میکرد.او این محیط خط فرمان و زبان اسکریپت نویسی  را با هدف ارائه یک ابزار قدرتمند برای اتوماسیون و مدیریت تسک های پیچیده در سیستم مبتنی بر ویندوز در سال 2002 طراحی کرد.در سال 2006 نسخه اولیه پاورشل به عنوان جایگزینی برای خط فرمان سنتی ویندوز توسط مایکروسافت منتشر شد.

در سال 2009 تا2010 ، با انتشار Pawer shwll 2.0 فمایکروسافت از قابلیت های جدیدی مثل پشتیبانی از اسکریپت نویسی ماژولار و مدیریت از راه دور در این ابزار رونمایی کرد.

در بازه ی سال های 2012 تا2016 نسخه های 3.0 تا5.1 منتشر شدند،که هرکدام ویژگی ها و بهبودهای مختلفی را ارائه دادن؛ مانند:افزایش توانایی های اتوماسیون و مدیریت پیکربندی، در سال 2016 نیز مایکروسافت نسخه متن باز Powershell Core را منتشر کرد که برای اولین بار امکان استفاده از پاورشل را روی سیستم عامل غیرویندوزی مثل لینوکس و mac فراهم کرد.

تفاوت  Powershell با Commandچیست؟

برخلاف Command prompt که بیشتر برای اجرای دستورات ساده استفاده می شود، Powershell  یک محیط اسکریپت نویسی قدرتمند با قابلیت های پیشرفته است که به کاربران امکان می دهد فرایندهای پیچیده را اتوماتیک کنند.

درحالی که Powershell  بسیار پیچیده تر از Command Prompt  است ولی در عین حال ابزاری بسیار قدرتمندتر را در اختیار کاربران ویندوزی قرار می دهد.Command Prompt  از محیط های خط فرمان سیستم عامل هایی مثل Linux و Unix  بسیار ضعیف تر است ولی Windows Powershell  این ضعف را جبران کرده است و با قدرت با سایر محیط های خط فرمان در سیستم عامل های دیگر رقابت می کند.

کاربرد powershell

پاورشل به عنوان یک محیط خط فرمان و اسکریپتینگ،کاربردهای متعددی دارد:

-مدیریت سیستم ها:از طریق پاورشل ،مدیران سیستم می توانند وظایف مختلفی مانند مدیریت کاربران و گروه ها،نصب و حذف نرم افزارها،مدیریت خدمات سیستمی و تنظیمات سیستم را انجام دهند.

-مدیریت شبکه:پاورشل می تواند برای مدیریت شبکه از جمله مدیریت سرورها، سوئیچ ها و روترها استفاده شود.

-اتوماسیون وظایف:پاورشل به عنوان یک ابزار قدرتمند برای اتوماسیون وظایف روزمره کاربران و مدیران سیستم استفاده می شود.با نوشتن اسکریپت ها و دستورات خط فرمانی، می توانید وظایف تکراری را به صورت خودکار انجام دهید.

توسعه نرم افزار:برنامه نویسان می توانند پاورشل را به منظور توسعه اسکریپت ها و ابزارهای سفارشی برای مدیریت ویندوز و سیستم های مایکروسافت استفاده کنند.

مانیتورینگ و دیباگ:پاورشل ابزارهای مفیدی برای مانیتورینگ و دیباگ و ایکریپت ها ارائه می دهد تا بتوانید مشکلات را پیدا و رفع کنید.

آموزش راه اندازی و نصب Powershellدر ویندوز

پیش از نصب توجه داشته باشید که در ویندوز های جدیدتر مانند 10 و 11 ، Powershellبصورت پیش فرض نصب شده است،اما ممکن است بخواهید نسخه ی جدیدتری را نصب کنید ،به این ترتیب مراحل زیر را دنبال کنید:

1-وارد سایت گیت هاب به نشانی http://github.com/Powersell/Powershell شوید و از قسمت Releases ، آخرین نسخه منتشر شده پاورشل را پیدا کنید.

2-سپس از بخش Assets ، فایل نصبی مناسب برای ویندوز خود(معمولا فایل با پسوند msi)را دانلود کنید

3-فایل msiدانلود شده را باز کنید و طبق دستورالعمل های نصب پیش بروید.نصب فایل هایی با پسوند msiمشابه نصب فایل هایexeاست. براساس تنظیمات پیش فرض،Powershellمعمولا در مسیر\C\Program File\Powershellنصب می شود.

کاربردی ترین دستورات پاورشل

-Get-Command

-Get-Help

-Get-Process

-Set-ExecutionPolicy

-Copy-Item

-Select-Object

-Where-Object

-Export-Csv

-Invoke-WebRequest

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *