IP ثابت (Static IP) چیست؟
آدرس IP ثابت یک آدرس IP است که به یک دستگاه مشخص داده میشود و همانطور که از اسم آن پیداست ثابت میماند و تغییر نمیکند. این مدل آدرس IP به جهت ایجاد دسترسی راحت از راه دور و ایجاد ارتباطی مطمئن و همچنین ایجاد سرعت بیشتر اتصال به وب سایت و … دلیل اصلی صاحبان کسب و کار است که به سراغ آدرس IP ثابت میآیند.
آدرس IP ثابت یک آدرس IP است که به صورت دستی برای یک دستگاه به جای آدرسی که توسط سرور DHCP اختصاص داده شده است، پیکربندی شده است.
به عبارت دیگر به یک ISP محدوده ای از آدرس های IP اختصاص داده می شود.
ISP هر آدرس را از طریق سرور Dynamic Host Configuration Protocol (DHCP) به رایانه های شبکه خود اختصاص می دهد، که برای تخصیص آدرس های IP ثابت به رایانه های خاص پیکربندی شده است.
هر دستگاهی اعم از گوشی های هوشمند، تبلت ها، لپ تاپ ها، کامپیوتر های رومیزی و یا هر دستگاه دیگری که میتواند از آدرس IP استفاده کند، میتواند به گونهای پیکربندی شود که یک آدرس IP ثابت داشته باشد. این کار یا به واسطهی دستگاه ارائه دهندهی آدرس IP (روتر) انجام میشود و یا به صورت تایپ دستی در دستگاه، در خود دستگاه انجام میشود.
آدرس IP ثابت برای بازی، میزبانی وب سایت یا خدمات Voice over Internet Protocol (VoIP) مفید میباشد.
زمانی که اینترنت برای اولین بار نمایان شد، الزامات آدرس IP نامحدود در نظر گرفته نشد. در آن زمان، پروتکل اینترنت نسخه 4 (IPv4) ، بر اساس آدرس دهی 32 بیتی اجازه اتصال 4.2 میلیارد آدرس منحصر به فرد را می داد.
در آن زمان، ISP ها با محدود کردن آدرس های ثابت به آدرس های IP استفاده نشده برای تسهیل آدرس دهی IP موقت یا IP متغییر (پویا) به سرورهای درخواست کننده DHCP، به آدرس دهی ثابت به طور محافظه کارانه نزدیک شدند.
با گسترش سریع استفاده از اینترنت و دستگاه هایی که از آدرس IP استفاده میکنند، محدودیت های IPv4 آشکارتر شد.
پس از آن پروتکل اینترنت نسخه 6 (IPv6) را عرضه کردند.
پروتکل IPv6 از IPv4 پیروی میکند و آدرس دهی 128 بیتی را برای آدرس های IP ارائه میدهد که تقریبا میتوان گفت نامحدود میباشد.
مزایا و معایب استفاده از آدرس IP ثابت
مزایا
دسترسی آسان از راه دور که به کارمندان این امکان را میدهد تا از راه دور به فایل های خود دسترسی داشته باشند.
ارتباط قابل اعتماد برای برقراری ارتباط با پروتکل VoIP و سایر خدمات صوتی
پیدا شدن راحتتر وب سایت برای کاربران
سرعت بیشتر اتصال به وبسایت
ایدهآل برای بازی های آنلاین
سرور هاستینگ آسان
و …
آدرس های IP ثابت برای استفاده هایی مانند میزبانی وب سایت مفید هستند. زیرا زمانی که با یک آدرس IP پویا متصل میشوید، هر بار که آدرس تغییر می کند، روتر نمی داند کدام دستگاه در شبکه میزبان سایت است.
در عوض یک آدرس IP ثابت به مشتریان شنما این اجازه را میدهد که شما را از طریق DNS پیدا کنند. یک آدرس IP ثابت، راه اندازی و استفاده از یک شبکه خصوصی مجازی (VPN) را آسان تر میکند. زیرا آن آدرس باید فقط یک بار به عنوان آدرس مورد اعتماد در لیست سفید قرار بگیرد.
همچنین در هنگام استفاده از پروتکل Voice over Internet (VoIP) ، ارتباطات تصویری و صوتی نیز میتواند تثبیت شود. زمانی که اتصال سریع و پایدار مورد نیاز است، به ویژه در هنگام انجام بازی های آنلاین، استفاده از IP های ثابت کارامد و مهم است.
معایب
IP ثابت ها علارغم مزایای زیادی که دارند نیز دارای معایب و اشکالاتی هم هستند.
امنیت:
بزرگترین و آشکار ترین عیبی که این IP ها دارند از نظر امنیت میباشد. به این صورت که آدرسی که هیچ وقت تغییر نمیکند و همیشه ثابت است، به راحتی میتواند در معرض هک شدن قرار بگیرد. زیرا هکر ها زمان بیشتری برای شناسایی و هک کردن این IP ها دارند.
همچنین هنگامی که یک هکر این IP را هک کند، میتواند به طور دائم از طریق یک حمله سایبری، مانند یک حمله طولانی مدت DDoS، آن را مختل کند.
توصیه میشود که در صورت استفاده از IP ثابت، حتما اقداماتی از جمله فایروال را در شبکه خود انجام دهید.
هزینه بالا:
شما زمانی که از IP ثابت برای سرور میزبان استفاده میکنید، به این معنی است که سرور شما به طور مدام روشن است و در نتیجه شما میبایست هزینه بیشتری پرداخت کنید.
تنظیمات پیچیده:
از آنجایی که راه اندازی و تنظیم کردن IP ثابت دشوار است، بنابراین بهتر است که به دنبال ارائه دهندگان خدمات اینترنت(ISP) باشید که پشتیبانی مورد نظر برای تنظیم به صورت دستی دستگاه های دارای IP ثابت را ارائه دهد.
مقاله های مرتبط
تهدیدات امنیتی آدرس IP و راه های مقابله با آن
بدون دیدگاه