ویندوز (Windows) یک سیستم عامل گرافیکی است که توسط شرکت Microsoft توسعه یافته است. این سیستم عامل به کاربران اجازه میدهد بتوانند فایل های خود را مشاهده کنند و ذخیره کنند ،نرم افزارها و بازی های مختلف را اجرا کنند،فیلم تماشا کنند و همچنین امکان اتصال به انترنت را فراهم میکند.

ویندوز محبوب ترین سیستم عامل برای رایانه های شخصی و اداری است که در سرتاسر دنیا از آن استفاده میشود.

چرا باید از سیستم عامل ویندوز استفاده کنیم؟

ویژگی هایی مانند رابط گرافیکی کاربرپسند، پشتیبانی از برنامه های کاربردی متنوع، قابلیت اتصال به اینترنت و شبکه های مختلف،تطابق با سخت افزارهای گوناگون و پشتیبانی از بازی های رایانه ای باعث شده تا ویندوز انتخاب اکثر کاربران برای سیستم عامل رایانه شخصی شود.

امروزه بسیاری از شرکت ها ، سازمان ها و نهادهای دولتی نیز این این سیستم عامل استفاده میکنند.

کاربرد ویندوز

-کنترل و مدیریت سخت افزار کامپیوتر:

Windowsوظیفه کنترل تمام قطعات سخت افزاری مانند پردازنده، حافظه و دستگاه های ورودی/خروجی رایانه را برعهده دارد.

-اجرای برنامه ها و نرم افزارها:

به عنوان یک پلتفرم، اجازه اجرای برنامه های کاربردی مختلف را می دهد.

-اتصال به شبکه و اینترنت:

قابلیت های شبکه سازی و اتصال به اینترنت را برای کاربران فراهم می کند.

-رابط کاربری:

Windowsبا رابط کاربری گرافیکی کابرپسند خود، امکان برقراری ارتباط بین انسان و رایانه را فراهم می کند.

-ذخیره سازی اطلاعات:

امکان ذخیره سازی اطلاعات در دستگاه های مختلف نظیر هارد دیسک های داخلی و خارجی و یا حافظه های فلش مموری را برای کاربران فراهم می نماید.

 

 

 

تاریخچه ویندوز

سال 1975-تاسیس مایکروسافت

تاریخچه ویندوز به تاسیس شرکت مایکروسافت توسط بیل گیتس و پل آلن با هدف توسعه نرم افزارهای مختلف برمی گردد.در آن زمان، سیستم عامل ها معمولا بر پایه MS_DOS طراحی میشدند و وابسته به خط فرمان (Command Prompt)بودند.

سال1985-Windows1.0

مایکروسافت Windows 1.0 را با یک رابط گرافیکی معرفی کرد تا کاربران با دنیای سیاه و سفید MS_DOSخداحافظی کنند. این نسخه اولین گام در جهت ایجاد یک سییتم عامل با رابط کاربری گرافیکی بود.

سال 1987-Windows2.0

Windows 2.0با چند بروزرسانی در مقایسه با نسخه قبلی خود منتشر شد.این نسحه امکانات متعدد و پشتیبانی از برنامه های 32 بیتی را برای کاربران فراهم می کرد.

سال1990-Windows3.0

Windows3.0 تفییرات بسیار مهمی را در اجرای نرم افزارها و رابط کاربری ایجاد کرد و به اولین نسخه با پشتیبانی از برنامه های 32 بیتی تبدیل شد.

سال1995-Windows95

عرضهWindows 95 به همراه رابط کاربری جدید و ارائه منوی استارت، یکی از تغییرات اساسی دنیای سیستم عامل ها را به وجود آورد. این نسخه همچنین ورود Windows به دنیای 32 بیتی را به طور کامل به همگان اعلام کرد.

سال1998-Windows98

ویندوز98 بروزرسانی های عمده ای در عملکرد و پشتیبانی از دستگاه های سخت افزاری داشت و از فناوری های جدید مانند USB پشتیبانی می کرد.

سال2001-Windows XP

ویندوز XP به عنوان یکی از پرطرفدارترین نسخه های ویندوز در سال 2001 معرفی شد.این نسخه با پشتیبانی بلند مدت و پایداری بالایی که داشت، تغییرات بسیاری در رابط کاربری و همچنین ویژگی های جدید به کاربران ارائه داد.

سال2007-Windows Vista

Windows Vista در سال 2007 با تغییرات عمده در رابط کاربری و امنیت ویندوز و همچنین استفاده از Windows Aero برای ارائه تجربه کاربری بهتر معرفی شد.

سال2009-Windows7

Windows7 موفقیت های Windows XP را برای کاربران زنده کرد و تغییرات بهبود یافته ای در عملکرد و رابط کاربری از خود برجای گذاشت.

سال2012-Windows8

در این نسخه رابط کاربری با تغییرات بسیاری همراه بود و همچنین قابلیت پشتیبانی از تاج اسکرین به Windows اضافه شد.

سال2013-Windows8.1

در این نسخه کاربران شاهد تغییررات و بروزرسانی های کوچکی نسبت به نسخه 8 بودند و شامل تغییرات گسترده ای نبود.

سال2015-Windows 10

مایکروسافت ویندوز 10 را با راه اندازی مدل خدماتی خود و به روزرسانی های مداوم در جهت بهبود تجربه کاربری ارائه داد.

سال2021-Windows11

ویندوز11 تفییرات بزرگی در بهبود رابط کاربری ، عملکرد و امنیت Windows به همراه داشت و تجربه جدیدی را براب کاربران به ارمغان گذاشت.

 

 

تفاوت ویندوز و لینوکس

مالکیت و مدل توسعه

ویندوز توسط شرکت مایکروسافت توسعه یافته است و مالکیت خصوصی دارد،اما لینوکس توسط جامعه ای از برنامه نویسان در سرتاسر دنیا توسعه می یابد و منبع باز است.هرکسی میتواند در توسعه لینوکس مشارکت کند.

هزینه

ویندوز به صورت تجاری عرضه می شود و استفاده از آن پولی است در صورتی که اکثر توزیع های لینوکس رایگان هستند، اما برخی نسخه های تجاری لینوکس پولی هستند.

رابط کاربری

ویندوز رابط کاربری کاربرپسندی دارد و بر مبنای صفحات و منوها طراحی شده است.لینوکس در ابتدا برپایه خط فرمان بود اما حالا رابط گرافیکی هم دارد.

امنیت

به طور کلی لینوکس نسبت به ویندوز از نظر امنیتی پایدارتر است چراکه به صورت متن باز توسعه می یابد.Windows آسیب پذیر است چون کدهای آن بسته است و تنها توسط متخصصین شرکت مایکروسافت توسعه داده می شود.

کاربرد

سیستم عامل ویندوز بیشتر برای کاربران خانگی و شرکت ها مناسب است، اما سیستم عامل لینوکس برای سرورها،تجهیزات شبکه و مانند آن مناسب است.

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *